Warning: Creating default object from empty value in /home/ramsasas/public_html/plugins/system/nonumberelements/helpers/parameters.php on line 130

Warning: Creating default object from empty value in /home/ramsasas/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php on line 32
Fiber bredband
Home Bredband Fiber bredband

Fiber bredband

Bredband via fiber är något det pratats om länge så jag tänkte ge en liten uppdatering i ämnet.

Just nu finns det två aktörer som sagt att de är intresserade av en eventuell utbyggnad Teleservice och Kommunen i egen regi. Eftersom Teleservice ligger framme med fiber vid svamparondellen så är de det mest troliga alternativet om vi ska kunna få något installerat innan 2020.

Kommunen har fattat ett beslut om utbyggnad men takten och prioriteringsordningen talar inte för att vårt område kommer ligga i de första områden som byggs ut.

Oavsett vem som ska kunna bygga ut så kommer det att krävas att delar av projektet finansieras med bidrag, dessa bidrag finns och kommer att öka men det kräver att de boende tar en liten del i processen.

Ett första urval för vilka som ska få bidrag görs på intresseanmälningar i ett geografiskt område innehållande minst 200 hushåll. För att man ska vara med i matchen så krävs troligen att ca 95-100% av hushållen i området visar intresse.

För att visa sitt intresse så finns det två alternativ.

1. Alla har fått ett brev från Teleservice "Fiber hemma" i detta finns ett svarskort som man fyller i och skickar in. Du förbinder dig inte till något!

2. Gå in på denna sida : http://www.sjobofiber.se/intresseanmalan/ och fyll i en anmälan Du förbinder dig inte till något!

Även om du inte är 100% säker på att du kommer ansluta dig när det väl är dags, så ber jag er alla att göra denna anmälan. Görs det inte så förhindrar du alla dina grannar att kunna ansluta sig.

Än en gång Du förbinder dig inte till något!

Det kan tyckas konstigt att man måste göra en icke bindande anmälan.. Och ja, jag kan hålla med men faktum kvarstår att myndigheten som hanterar frågan har valt denna process och det tar inte många minuter av er tid. MEN det gör en stor skillnad för alla som vill kunna använda en snabb fiberanslutning.

Status idag är att det bara är ca 50% av hushållen som fyllt i denna anmälan därför är det viktigt att det görs omgående.. Annars kommer bidragen gå till andra delar av Skåne.

Stort Tack på förhand!

//Mikael Holmberg, Åldermansgillet

Senast uppdaterad ( 2017-08-21 22:03 )

Vädret
Huvudmeny
Användare just nu
Vi har 5 besökare online