Warning: Creating default object from empty value in /home/ramsasas/public_html/plugins/system/nonumberelements/helpers/parameters.php on line 130

Warning: Creating default object from empty value in /home/ramsasas/public_html/plugins/system/sourcerer/helper.php on line 32
Fullkorn
Home Bredband

Fullkorn

Då Ramsåsa Åldermansgille ofta brukar förkortas RÅG.. och det vi pratar om gäller fiber.. Finns det väl ingen mer logisk slutsats än att vi döper vårt projekt till Fullkorn.

Välkomna alla bybor till delen av våran hemsida som kommer att handla om projekt Fullkorn!

På årsmötet beslutades att vi skulle göra ett seriöst försök att försöka få till ett projekt kring bredband via fiber i byn jag blev utsedd att ta rollen som "projektledare" för detta och kommer hålla er alla uppdaterade här på sidan om vad som händer och vad som är nästa steg.

Det jag vill att ni börjar med redan nu, är att anmäla ert intresse hos den troligaste leverantören i detta läget nämligen Teleservice i Sjöbo. klicka på loggan nedan så kommer ni till deras hemsida. Där finns en icon för intresseanmälan. Klicka på den och fyll i alla uppgifter i formuläret.

Klicka på loggan
Teleservice


Har ni frågor eller funderingar så tveka inte att ringa mig!
0417-630005

//Micke Holmberg

Fiber bredband

Bredband via fiber är något det pratats om länge så jag tänkte ge en liten uppdatering i ämnet.

Just nu finns det två aktörer som sagt att de är intresserade av en eventuell utbyggnad Teleservice och Kommunen i egen regi. Eftersom Teleservice ligger framme med fiber vid svamparondellen så är de det mest troliga alternativet om vi ska kunna få något installerat innan 2020.

Kommunen har fattat ett beslut om utbyggnad men takten och prioriteringsordningen talar inte för att vårt område kommer ligga i de första områden som byggs ut.

Oavsett vem som ska kunna bygga ut så kommer det att krävas att delar av projektet finansieras med bidrag, dessa bidrag finns och kommer att öka men det kräver att de boende tar en liten del i processen.

Ett första urval för vilka som ska få bidrag görs på intresseanmälningar i ett geografiskt område innehållande minst 200 hushåll. För att man ska vara med i matchen så krävs troligen att ca 95-100% av hushållen i området visar intresse.

För att visa sitt intresse så finns det två alternativ.

1. Alla har fått ett brev från Teleservice "Fiber hemma" i detta finns ett svarskort som man fyller i och skickar in. Du förbinder dig inte till något!

2. Gå in på denna sida : http://www.sjobofiber.se/intresseanmalan/ och fyll i en anmälan Du förbinder dig inte till något!

Även om du inte är 100% säker på att du kommer ansluta dig när det väl är dags, så ber jag er alla att göra denna anmälan. Görs det inte så förhindrar du alla dina grannar att kunna ansluta sig.

Än en gång Du förbinder dig inte till något!

Det kan tyckas konstigt att man måste göra en icke bindande anmälan.. Och ja, jag kan hålla med men faktum kvarstår att myndigheten som hanterar frågan har valt denna process och det tar inte många minuter av er tid. MEN det gör en stor skillnad för alla som vill kunna använda en snabb fiberanslutning.

Status idag är att det bara är ca 50% av hushållen som fyllt i denna anmälan därför är det viktigt att det görs omgående.. Annars kommer bidragen gå till andra delar av Skåne.

Stort Tack på förhand!

//Mikael Holmberg, Åldermansgillet

Senast uppdaterad ( 2017-08-21 22:03 )

 

Bredband

Förtydligade av utskickat informationsbrev juni 2015

Kostnaden för en fiberanslutning för er som fick inbjudan i juni 2015 är 25 000 kr inkl. moms. Det är en höjning sedan den tidigare omgången. För att kompensera för höjningen av anslutningsavgiften kommer inte någon nätavgift att tas ut under de första fem åren efter anslutningen.

Kommunen har inte satt någon sista datum för inlämningen av de formella beställningarna då det är beroende av länsstyrelsens beslut om kommunen kommer att få stödmedel eller inte.

Kommunen behöver dock veta inför diskussionen med länsstyrelsen i september om det är sannolikt att kommunen kan nå upp till en anslutningsgrad på 75 % av de fastboende. Kommunen vill därför att så många som möjligt skickar in sina beställningar före den sista augusti.

Senast uppdaterad ( 2015-08-11 10:32 )

 

Projekt fullkorn

Behöver er hjälp. Vill att alla som är intresserade av bredband via fiber i Ramsåsa gör en intresseanmälan på Teleservice hemsida.

Klicka på loggan så kommer ni dit.

Intresseanmälan

Senast uppdaterad ( 2015-06-27 11:15 )

 
<< Start < Föregående 1 2 Nästa > Slut >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Vädret
Huvudmeny
Användare just nu
Vi har 10 besökare online